20150914_194250-1-1

Højtlæsningsbøger #1

Vi læser godnathistorie efter tandbørstningen hver aften. Det er sådan en hyggelig tradition (de aller fleste dage).
Da begge børn kommer i seng på samme tid, og da en af vi voksne (relativt) ofte ikke er hjemme ved puttetid, så læser vi for Sveske på 5 og for Prutfisen på 3 på samme tid.
De har hver deres værelse, men har for tiden valgt at sove på samme værelse. Så har den ene en madras ved siden af den andens seng. Det er simpelthen så hyggeligt.

I længere tid har vi læst Emil fra Lønneberg, men det sidste stykke tid har vi læst forskellige bøger til godnatlæsningen.
For tiden er mine yndlingsbøger disse to.

20150914_194250-1Vi har arvet Navle her og numse der fra min lillebror, så den er nok købt engang i 90érne, men jeg har googlet mig frem til, at man stadig kan købe den. Den er ret spændende at læse, hvis enten ens børn eller man selv interesserer sig for hvordan kroppen virker. Den fortæller bl.a. om blodet, om navlen og om hvorfor man bliver syg. Den henvender sig nok mest til den 5 årige, som synes den er meget spændende. Lillebroren taber relativt hurtigt tråden, men jeg tror alligevel han synes den er spændende og får noget ud af at vide f.eks. hvorfor blodet er rødt!

Min mormor og skovkrokodillen har jeg købt via Kickstarter, hvor forlaget damgaard, forfatteren Anne Bredahl og tegneren Dita Sternfend havde lagt boget ud, så man kunne “backe” den – som det hedder at yde økonomisk støtte til, at projektet kan startes op. Jeg har set, at der er bøger til salg på forlagets hjemmeside.
Det er en rigtig, rigtig god bog. Den er anderledes end de fleste andre børnebøger vi har, og jeg synes den fanger både børn og voksnes interesse. Den fortæller om en virkelig sej mormor, der på en helt særlig måde forstår den måde, som drengen Marius forstår verdenen. Den fanger i den grad en lille krudtugle (dreng) på 3 år!!

2015-09-14 20.07.19Sommerhus-læsning
Indlægget er IKKE sponsoreret

2 comments

  1. Tak for gode forslag. Dem må jeg kigge efter næste gang jeg er i DK. Mine piger sover også på samme værelse og kommer i seng samtidig, men den store ville virkelig gerne have sit eget værelse;-)

    1. Ja, det skulle du tage at gøre. Jeg er ret vild med dem begge ;o)
      Det er så hyggeligt, at de har hinanden, synes jeg (selvom der nogle gange også er temmelig meget larm og skrig og slåskamp). Måske Alma kan få sit eget lille sted, når I vender hjem til DK igen? Skal hun ikke også i skole til næste sommer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>