20150726_104449-1

Feriestrik

Inden jeg får organiseret vores feriebilleder og fortæller om sommerferie vol. 2 og 3 (#1 kan læses her), så kan jeg lige vise hvad ferien har budt på af strik. For det første, der overhovedet blev pakket – var selvfølgelig alt for meget garn. Jeg overvurderer altid hvor meget jeg når at strikke – til gengæld er jeg endnu ikke gået tør for garn på en ferie. Helt sikkert hellere for meget end for lidt – også selvom bilen er lille.

Det blev til denne stak – samt en enkelt t-shirt mere.
image

Øverst er en blå perlenederdel, som egentlig skulle have været et par perleshorts efter denne opskrift af Jeanette Green design. Jeg strikkede størrelse 5-6 år, og den blev liige stor nok i livet til min 5 årige, men med elastik (som ikke er sat i endnu) og bindebånd bliver den rigtig fin. Undervejs besluttede jeg, at shortsene blev til en nederdel i stedet. Dels pga. den store størrelse, dels fordi jeg tænker, at en nederdel faldet i bedre bord hos Sveske.

image

Hun blev da også rigtig glad for nederdelen. Jeg er vild med det orange bånd (det er gavebånd fra Magasin), men Sveske vil selvfølgelig hellere have et bånd med prinsesser. Man er vel 5 år.

Jeg strikkede også denne Floratopp fra Paelas.
image

Den er strikket i noget rigtigt lækkert økologisk bomuld, som jeg engang har fået fra min farmor, da hun ikke længere kunne strikke.
image

Jeg har valgt at strikke kanterne i en lys lyserød farve – af samme garn. Det blev ret godt, synes jeg selv.
Toppen er strikket på pind 3 (opskriften skriver pind 4), og jeg strikkede en størrelse 6 år. Den passer perfekt.
Det er en super lækker opskrift, og når man lige får mønsteret ind i fingerene, så flyver den næsten af pindene. Det er helt sikkert ikke den sidste Floratopp jeg får på pindende.

Både petlenederdel og Floratopp blev jeg inspireret til at strikke af Ingrid med bloggen Knitmandu. Og hvis du endnu ikke følger med derovre, så ta’ et kig – specielt hvis du er intereseret i lækker strik.

Resten af det lyserøde garn og en slat af det hvide blev til denne lille babyvest størrelse 0-6 mdr. Den skal bruges som barselsgave til en lille pige, der kommer i vores vennekreds i slutningen af august.
Opskriften er denne, som er ganske fantastisk. Jeg har strikket den før, bla. denne.

image

Det første jeg strikkede på min ferie var denne Rajas raglan.

image

Den er strikket i det lækre Alpaca silk fra hjertegarn, som jeg også brugte til denne Rajas raglan til Prutfisen.
image Farven er blå-lilla og nok en mellemting af de to billeder.
Det er en størrelse 1 år, og er en efterårsgave til min niece. Jeg håber den passer hende, selvom hun er ca. 1/2 år til efteråret.

Her er lige lidt processbilleder også :-)
image

Jeg håber I har haft en god sommerferie – jeg vender tilbage med lidt spam fra vores tur. Så kan I læse med, hvis I kan holde det ud…

Vi har heldigvis en uges ferie endnu. Den holder vi hjemme, for der er en masse oprydning vi også skal have styr på.

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>