SONY DSC

Er du tilfreds med din krop?

Set i lyset af alle de flygtninge, der lige nu kæmper for livet og retten til det gode lig i hele Europa, kan indholdet af dette indlæg vist kun betegnes som first worlds problems og på kanten til ligegyldigt. Alligevel kommer her lige nogle helt subjektive tanker omkring at være tilfreds med mit eget udseende.

Grundlæggende er jeg egentlig ok tilfreds med, hvordan jeg ser ud. Grundlæggende. MEN, som de fleste kvinder nok godt kan nikke genkendende til, så bliver jeg ret selvkritisk, når jeg står foran et spejl og bliver opmærksom på hele min figur. Det samme sker, når jeg skruer mig ned i et outfit, der er lidt udenfor min comfortzone. I mit tilfælde f.eks. en stram kjole eller en bikini.
Og sådan går det altså hvert år efterhånden.

Det er som om sommeren kommer lidt bag på mig, når den kommer snigende i april og maj. Og så er det lidt af en kamp med – eller mod – de (obligatoriske) 5-8 kg. Især når jeg virkelig godt kan li mad. Og slik. Og kaffe med masser af mælkeskum..! Og egentlig helst ikke vil tænke over hvad jeg spiser – fordi jeg mest bare styres af lyst til mad.

I år havde jeg så også lige “valgt” at give mig selv en ekstra udfordring, da jeg fra januar til april stort set ikke lavede andet end at stå foran computeren og læse, skrive og høvle uhensigtsmæssigt meget slik og kaffe latte indenbords.

image
Billedet snyder faktisk lidt, for selvom jeg også spiste (rigtig) meget broccoli, så var der også altid slik indenfor rækkevidde. Af en eller anden grund har jeg bare ikke taget billeder af det…

Men faktisk så gider jeg ikke rigtigt bruge de næste 70 år af mit liv på at kæmpe en evig krig mod de sidste (ligegyldige) kilo. Så jeg forsøger at lave en pagt med mig selv. Jeg er jo alligevel den eneste, der rigtigt kan gøre noget ved det.
Så nu vil jeg simpelthen bare tage mig sammen og enten acceptere maven ELLER løbe en tur i stedet for at kværne en yankee bar med lakrids, hvis jeg bliver for træt af mavedellen.

Og ja, det er sgu MEGET lettere sagt (og skrevet) end det er gjort. Og overskuddet vil HELT SIKKERT heller ikke altid være til det. Men come on! Nu vil jeg i hvert fald forsøge. Om ikke andet, så i hvert fald lade være med at slå mig selv i hovedet med den delle! (Eller irritationen over den, forstås)

For helt ærligt, så bliver den sparsomme alenetid nogle gange vekslet med kreatid eller tvtid i stedet for træningstid. Og det skal der jo også være plads til. MEN så må jeg jo bare efterfølgende selv vil tage ansvaret for resultatet så.

SONY DSC

Sommerferie 2015

Og hvor ville jeg så egentlig hen med alt det her sludder om ekstra kilo og selvforskyldt slå-sig-selv-i-hovedet?

Jeg ville egentlig bare sige, at når alt kommer til alt, så synes jeg, at der er vigtigere ting i min verden end de sidste kilo. Og hvis jeg synes, det er vigtigt at smide dem, så må jeg sgu selv i gang.

Og her taler jeg UDELUKKENDE om mig selv!!

For det er på ingen måde vægt, mave og overarme jeg kigger på, når jeg ser på folk omkring mig. Så hvorfor være så kritisk over for mig selv.
Det er jo for dumt!!!

image
Sådan her så det ud i sommerferien 2015, da jeg hoppede i min bikini. Jeg øver mig i ikke at tage de aller mest kritiske briller på – og på at være (ok) tilfreds. I hvert fald min egen indsats taget i betragtning.

Så op på hesten med mig og forbrænd nogle kalorier eller slap af og giv mig selv lov til at se ud som jeg gør. Det må være der, jeg prøver at snakke mig selv hen med det her indlæg; at det jo i sidste ende kun mig selv, der bestemmer.

Hvis du har læst med så langt, så tak. Og så håber jeg, at du også vil give dig selv lov til at se ud som du gør. Jeg tror på, at vi i sidste ende bliver smukkere at se på af at ranke ryggen og være stolte af at være lige præcis hvem vi er ❤

6 comments

 1. Det er præcis de samme tanker jeg har! Og pt har jeg accepteret at der er vigtigere ting end at komme af med min delle lige nu. Måske det kommer når jeg får fundet et nyt job, måske ikke og så er det sgu også fint! Kh Pia

  1. Herligt at høre, at jeg ikke er den eneste ;o) Ja, man må slutte fred med det, ikk? Og det skader jo ikke at tænke; engang får jeg nok overskud til det – hvis det er vigtigt. Som livet går, er der jo flere ting der er vigtigere end de sidste par kg ;o)

 2. Herligt Katrine! Jeg melder mig ind i din klub! Lev-eller-løb-med-det, ikke? 😄
  Jeg holder mig mest til det første – og så kigger jeg efter tøj, der klæder den figur, jeg nu engang har. Shorts kunne jeg fx aldrig finde på at trække i – det lader jeg dig om, for dér sidder de jo godt! 😂
  Og det er faktisk en stor del af mit eget projekt her i blogland (og i det virkelige liv, forstås): at kunne sy tøj til mig selv som klæder den krop, jeg render rundt med. Det er faktisk et helt sjovt projekt – især når det lykkes! 😊

  1. Velkommen i klubben (måske den skal indeholde samstrik også…). Ha ha Line, tak for den kompliment om shorts ;o) jeg ved nu ikke hvor godt de sidder, men når jeg er på ferie er jeg endnu mere lev-med-det-typen. Der er der bare andre ting, der står over smart tøj – fede oplevelser med børnene f.eks ;o)
   Du er så sej til det der syning og strik til dig selv!!! Jeg har syet mig én raglan trøje, den er jeg til gengæld vanvittig glad for, og jeg skal have fundet mig tid til at sy et par mere. Snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>