SONY DSC

DIY – babytæppe med “stjernemønster”

I januar hæklede jeg et tæppe til en lille baby, der var på vej i min vennekreds. Jeg var selv meget glad for de strikkede tæpper, jeg havde lavet til vores egne børn, så jeg synes, at et tæppe er en hyggelig gave at give til de små mennesker og deres forældre.

Denne gang ville jeg prøve at hækle et tæppe. Jeg tænkte, at det måske ville være hurtigere af nålen end et strikket tæppe – og knap så tungt at sidde med, som et tæppe kan blive på strikkepinde (selvom man bruger rundpind).

Der findes utrolig mange fine babytæpper på nettet, i bøger og andre steder, men jeg fandt ikke rigtig lige det, jeg gerne ville lave. Derfor lavede jeg selv en opskrift, og jeg har nu lavet en lille DIY.

SONY DSC

Hæklet babytæppe med “stjernemønster”

Tæppet er hæklet i Merci på nål 3,5 og er meget lækkert og blødt, men har samtidig en fin, klar struktur.

Jeg brugte 3 nøgler lys blå samt en rest brun. Det færdige tæppe måler ca 40 x 55 cm.
Start med 127 luftmasker (lm).
Lav første stjerne således: slå om nålen og træk garnet gennem 3. maske fra nålen. Slå om nålen igen, spring en maske over og træk garnet gennem næste maske. Der er nu 5 løkker på nålen. Slå om og træk garnet gennem alle 5 løkker. Det var første stjerne. Lav en lm.

Fortsæt med stjerner og lm rækken hen (i alt 62 stjerner pr række):
*Slå om, træk nålen gennem den sidste maske, som du brugte til forrige stjerne, slå om nålen, spring en maske over og træk garnet gennem næste maske. Du har nu 5 løkker på nålen. Slå om og træk garnet gennem alle 5 løkker. Lav en lm. * Fortsæt fra * til * hele rækken ud.

Når der kun er to masker tilbage, laver du den sidste stjerne uden at springe en maske over: slå om, træk nålen gennem den sidste maske, som du brugte til forrige stjerne, slå om nålen og træk garnet gennem næste maske, træk garnet gennem alle 5 løkker på nålen.

Vend arbejdet med to lm. Første stjerne på næste række startes i den første lm fra vendingen.

Lav tæppet så langt du har lyst til og afslut evt med en kant af halvstangmasker i en anden farve.

SONY DSC

Hvis du får lyst til at bruge min DIY, bliver jeg meget glad, hvis du linker tilbage til mig - hvis du viser dit tæppe frem.

Tæppet er blevet afleveret til den nye ejer i dag. En smuk lille dreng, der kom til verden i går. Han fik denne stak, som også indeholdt en trøje og et par huer. Heldigvis blev moren meget glad.

SONY DSC


Indlægget er ikke sponsoreret

7 comments

  1. Det er virkelig flot! Jeg har faktisk et tæppe liggende, som jeg synes er blevet for tæt og fast i hæklingen. Jeg har overvejet at pille det op og strikke et i stedet, men måske skulle jeg forsøge mig med dit mønster i stedet. Det er SÅ fint!

    1. Tusinde tak Astrid!
      Jeg synes helt sikkert du skal prøve, det er ret “lige ud ad landevejen”, og giver alligevel en fin struktur. Jeg har hæklet endnu et (http://smaatanker.dk/endnu-et-haeklet-babytaeppe/), hvor jeg brugte nål 4,5. Det blev noget løsere og blødere i det. Jeg tror måske at man (med min hæklefasthed – hedder det det?) skal gå 0.5 eller 1 nål op over hvad garnet passer til. For stjerne maskerne er lidt tætte i det. Jeg er glæd for at du kan li det!

  2. Hvor er det en fin lille stak blød strik at få i barselsgave. Jeg kan virkelig godt forstå, at de blev glade! Jeg har også været virkelig glad for de mange små babytæpper vi har haft til drengene, og din version er blevet rigtigt flot og enkel.

    1. Tak Line. Jeg er altid en smule nervøs over om det falder i smag. Så jeg øver mig i, at sige til mig selv, at jeg jo mest gør det, fordi jeg ikke kan lade være – og så prøver jeg at give slip på det, når det er afleveret. Altså ikke blive skuffet, hvis jeg aldrig ser tingene i brug. Jeg øver mig stadig ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>