pude_2

Det er ikke en Hay pude – og jeg ved ikke om de ligner…

Min veninde, medstuderende og arbejdskollega blev 30 i sommer, og da hun har haft et forår præget af sygdom og stress, fik hun ikke holdt fest på dagen. I stedet fik hun holdt fødselsdag for familien i august (hvor vi også var inviteret, men desværre ikke kunne komne), og så igen tøsebrunch sidste lørdag i september.
Det var uden børn, og det var rart at få lov til at nyde alle de lækre, lækre sager hun havde lavet – og endda drikke caffe latte mens den var varm. Der var pandekager, frugt, græsk yoghurt, boller, oste, laks, skinke, rabarberkompot, chokolade og muffins. Det var SÅ lækkert!
Selvom hun faktisk havde fået en gave til sin fødselsdag, så skulle hun alligevel have noget mere.
Fra sin familie havde hun ønsket sig Hay puder (fordi, hvad skal navn dog efterhånden ønske sig), som hun ikke fik. Og jeg drillede hende ret meget med, at hun da ikke skulle have puder til 600 kr stykket…!
Så fik jeg efterfølgende den idé, at jeg ville lave nogle Hay-ish puder til hende selv. Og da jeg faldt over nogle store knapper hos Farmorfabrikken, var jeg endnu engang ærgerlig over at der ikke findes al tid i verden!! (Knapperne kan bestilles her: BaliQuilt. Jeg har købt dem, der hedder 75 i diameter)

Jeg var vild for at komme i gang med at få syet puderne, og da jeg havde fået købt uld filt og puder, fik jeg hurtigt syet 2 fine puder til hende. MEN så fik jeg kolde fødder, og tænkte, at hun sikkert ikke gad mine hjemmelavede ikke-Hay-puder, og at nu måtte storhedsvanviddet da have steget mig til hovedet.
Det er altid lidt følsomt for mig med de hjemmelavede gaver. Jeg giver kun ting væk, som jeg er tilfreds med, og kan stå indenfor. Men de kan jo ikke byttes, og hvis gaven ikke falder i modtagerens smag, så kan det ende lidt pinligt (for begge parter). Så selvom jeg selvfølgelig er stolt (det er jeg faktisk), over at jeg kan lave fine og brugbare ting, så har jeg lidt svært ved at “prakke folk det på”. Eller – jeg giver tit gaver, der er hjemmelavede, men det er altid med en klump i maven og et lille stik af usikkerhed.

Heldigvis skulle det vise sig, at puderne virkelig faldt i både min veninde og hendes mands smag!! De har endda bestilt 3 puder mere til deres store sofa (og jeg hat lige købt ind til det, og håber jeg kan få dem syet sammen i weekenden – i aften er jeg desværre for træt!). ÅH; hvor blev jeg dog glad!!!

Her står puderne i vores sofa, inden de blev afleveret. De passer dog meget bedre i deres nye hjem, den flotte mørkegrå sofa, med fine grønne ben.

Faktisk troede hun at de var købte, da hun pakkede dem ud. Men de små symærker snyder jo også lidt! Og det var ikke før hun fik nærlæst kortet, at det gik op for hende, at de var hjemmelavede. Og hun var stadig glad for dem!!!

Facts om syningen af mine Hay-like puder:

Stof og lynlås er købt i Stof2000, knapperne er fra Bali Quilt (Jeg har set, at de nu har nogle i stof200, der allerede er betrukket med uld filt. De er mindre i diameter, men det er lettere og billigere end de andre), puderne var almindelige hovedpuder på tilbud i Jysk.

Puderne måler 55×45 cm, og jeg har sat en 40 cm lynlås i bunden (den bredeste side).
Jeg klippede et stykke uld filt med målene 56×92, bukkede det rundt og syede lynlåsen i bunden og derefter syede jeg siderne sammen. Jeg forsøgte at lave hjørnerne skarpe efter denne vejledning fra Marapytta. That is it!!!

Efterfølgende samlede jeg knapperne med sort uld filt og syede dem fast midt på puden, med puden fra Jysk indeni. Jeg synes det var pænest at sætte lynlås i, og det gør at puderne kan vaskes – men så skal knapperne dog syes på igen. Man kan dog sagtens sy disse puder uden at sættelynlås i.

8 comments

 1. Hvor er de fine :)
  Jeg glæder mig til at se alle de fine ting du får lavet i november måned under “sy til din baby” :)
  Jeg deltager også selv, så håber jeg måske finder noget inspiration hos dig :o)
  Kh Sabrina / brineh.blogspot.dk

  1. Tusinde tak, og tak for din kommentar.
   Jeg synes også det bliver spændende at se hvad folk får gennem maskinen. Jeg har desværre ikke “sparet op” med færdige ting, så de kommer vist lidt dryssende senere på måneden.

 2. Og nu glemte jeg det allervigtigste: Du er SÅ god til at sy osv., og du har slet ingen grund til at bekymre dig, om det falder i folks smag – bare det, at du har brugt din kostbare tid på det, betyder SÅ meget, at det næsten ikke kan andet end at falde i god jord :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>